Cultura Targu Mures | Obiective culturale Targu Mures | Informatii culturale Targu Mures

Obiective culturale Targu Mures | Cultura Targu Mures

Press ESC to close
Inchide eTravel SA - Compania noastra gestioneaza cel mai mare sistem de rezervari on-line pentru hoteluri din Romania si Polonia.
Suntem unii dintre cei mai mari operatori de servicii hoteliere din Romania si Polonia si va putem oferi servicii de cazare, chiar si la preturi mai mici cu 55% fata de preturile de receptie. Sistemul nostru de rezervari, inclusiv TourismGuide.ro , produc sute de rezervari in fiecare zi, rezervari efectuate atat de clienti persoane fizice cat si de clienti coorporate.

TourismGuide.ro - sistem de rezervari de ultima generatie in Romania. Rezervari Online. Hoteluri din Bucuresti, Hoteluri din Brasov, Hoteluri din Timisoara, Hoteluri din Arad si din alte orase din Romania. Rezervari de grup. Rezervari cu confirmare INSTANT. Cea mai mare baza de date de hoteluri din Romania si hoteluri din lume.


media 9

adsense

Cazare Romania > Cazare Transilvania > Cazare Judetul Mures > Cazare Targu Mures > Cultura

ad side left ?? 65656

Verifica preturi si disponibilitate in Targu Mures

Verifica

 
 

Cultura

Bucura-te de vacanta perfecta la Targu Mures. Cele mai bune preturi. Rezerva cu noi.
 
     
 
 
Palatul Culturii .Situat in centrul orasului Targu Mures, este una din cele mai reprezentative cladiri ale secesionului ardelean. Construit in maniera scolii lechneriene, din initiativa primarului Bernady Gyargy, palatul se impune atat prin decoratia interioara, cat si prin cea exterioara. Din armonia ansamblului se desprind cu pregnanta acoperisul din majolica, mozaicul monumental si basoreliefurile ce domina frontispiciul, precum si frescele interioare si vitraliile ferestrelor, indeosebi in Sala Oglinzilor. Impunator este holul interior, lung de 45 de metrii, realizat din marmura de Carrara si delimitat de doua oglinzi venetiene. Palatul Culturii gazduieste mai multe institutii de cultura: Filarmonica de Stat, Biblioteca Judeteana, Muzeul de Arta, Galeriile Uniunii Artistilor Plastici, Expozitia permanenta a Muzeului de Istorie.

Biblioteca Teleki-Bolyai .Cladirea a fost construita intre anii 1799-1804, sub indrumarea directa a contelui Teleki Samuel,fondatorul bibliotecii. Fondul de baza al bibliotecii il constituie cele 40.000 de volume, printre care 66 de incunabule si o multime de opere si editii rare din colectia personala a contelui.

Teatrul National Castigand titlul National in 1978, teatrul targumuresan este continuatorul unor traditii seculare. Teatrul, care azi functioneaza intr-o cladire armonios integrata intr-un ansamblu arhitectonic modern, are doua sectii, romana si maghiara. in orasul nostru mai functioneaza si Teatrul Studio, in cladirea Academiei de Arta Teatrala, si Teatrul pentru Copii si Tineret Ariel .

Muzeul de Etnografie si Arta Populara Cladirea, numita Palatul Toldalagi, dupa ctitorul sau, contele Toldalagi Laszlal, este printre cele mai frumoase palate baroce din Transilvania. Adaposteste sectia de Etnografie si Arta Populara a Muzeului Judetean Mures din anul 1984.

Muzeul de Stiintele Naturii A fost construit in stilul neobaroc, cu elemente ale stilului renascentist italian, si destinat a fi lacas al Muzeului de Arta Secuiasca. Cladirea adaposteste astazi exponate apartinand tezaurului natural muresan.

Casa Teleki Cladirea, resedintia contelui Teleki Domokos, unde in anului 1849, generalul Bem si-a stabilit cartierul general, este in prezent proprietatea bisericii reformate.

Casa Banyai Ridicata intre anii 1904-1907, de catre Pal SoAls, dupa planuriie arhitectului Nagy Gyazo in stil eclectic, cladirea servea intre anii 1933-1937 drept locuinta a primarului Bernady Gyargy.

Casa Kapeczi - Teleki Cel mai vechi palat din oras. S-a ridicat in anul 1554, din initiativa lui Kapeczi Tamas, inalt demnitar in vremea reginei Isabella.

Casa cu Arcade Cladirea a fost initial scoala romano-catolica, care a functionat sub patronajul imparatesei Maria Tereza.

Curtea de Apel Edificiul, azi sediul Curtii de Apel Mures, a fost ridicat in anul 1789 in stil baroc tarziu, prezentand si elemente clasiciste. incepand cu anul 1827, cladirea adaposteste forul de apel al Transilvaniei - Tabla Regeasca, unde si-au desfasurat activitatea si tinerii cancelisti romani: Avram Iancu, Al. Papiu Ilarian si altii.

Palatul Apollo. Cladirea cunoscuta sub acest nume a fost ridicata in stil eclectic de catre contele Teleki Samuel. In incinta cladirii aveau loc reprezentatiile teatrale ale trupelor care vizitau orasul.

 
     
 
 
media 10
 
     
media 5